fbpx

5. Parempi maanantai: Työstressi on tärkeää – palautuminen on pakollista

Pitkittynyt työstressi on monella tavalla haitallista. Se voi johtaa tutkimusten mukaan erilaisiin mielen ja kehon sairauksiin. Tutkimuksissa on todettu, että joihinkin yksilöihin stressi vaikuttaa vakavammin kuin toisiin. Viime vuonna valmistuneen tutkimuksen mukaan työstressi on erityisen haitallista perussairautta poteville miehille.

Tässä jaksossa vieraana on kesällä fysioterapeutiksi valmistunut Teemu Tapio, joka on opinnoissaan perehtynyt työstressin syntyyn ja sen hallintaan. Kuten Teemu toteaa, on tärkeää muistaa, että stressi on meille kaikille myös välttämätön voimavara.

Jaksossa käydään läpi, mistä stressissä on oikeastaan kyse fysiologisella tasolla, ja miten yksilö itse voi vaikuttaa pitkittyneeseen työstressiin, sekä onko työnantajalla syytä kiinnittää huomiota työntekijöiden stressitasoihin.

Jaksossa kuulet, kuinka työperäisen stressinhallintaan työntekijä voi vaikuttaa muun muassa

  • hengitysharjoituksilla, joilla voidaan aktivoida parasympaattista hermostoa
  • ajatusten hallinnalla esimerkiksi mindfulness-harjoitusten keinoin
  • liikunnalla ja kestävyyskunnon kohentamisella, jolloin keho kestää paremmin stressiä ja pystyy myös palautumaan tehokkaammin

Kiinnitetäänkö sinun työpaikallasi huomiota työstressiin? Laita meille kokemuksiasi aiheesta viestilomakkeella tai somekanavien kautta.

Pysy kuulolla!

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.