fbpx

4. Parempi maanantai: Pipsa Aro & kokemus työpaikkakiusaamisesta

Työterveyslaitoksen mukaan joka päivä 100 000 työntekijää Suomessa kokee työpaikkakiusaamista. Työpaikkakiusaamisella tarkoitetaan jatkuvaa kielteistä kohtelua, joka voi olla suorempaa, kuten uhkailua, tai epäsuorempaa kuten porukan ulkopuolelle jättämistä tai kiusatun mustamaalaamista. Kiusaaminen vaikuttaa merkittävästi kiusatun hyvinvointiin, mutta myös koko työyhteisön toimintaan ja työhyvinvointiin.

Usein kiusaamista esiintyy enemmän työpaikoilla, joilla esiintyy paljon ristiriitoja, roolikonflikteja sekä suurta kuormitusta ja stressiä. Kiusaaminen on epätodennäköisempää, jos työpaikalla on hyvä yhteishenki, ihmissuhteita ei liikaa vatvota, jokainen tietää tehtävänsä, kuormitus jakaantuu oikeudenmukaisesti ja vuorovaikutus on kunnossa. Kiusaaminen saattaa kuitenkin liittyä myös vahvasti kiusaajan omaan persoonallisuuteen, jolloin työyhteisön hyvinvoinnin tasolla ei ole suurta vaikutusta siihen, syntyykö kiusaamista vai ei.

Markkinoinnin asiantuntija ja työnhakumentori Pipsa Aro kertoo oman kokemuksensa työpaikkakiusaamisen kohteeksi joutumisesta. Itse työ oli hänelle unelmahomma, mutta työyhteisössä hän joutui kollegan kiusaamisen kohteeksi, mille muu työyhteisö tuntui antavan hiljaisen hyväksyntänsä olemalla puuttumatta asiaan.

Miksi ihmeessä aikuiset työssäkäyvät ihmiset sortuvat kiusaamaan työpaikalla? Mikä saa työyhteisön olemaan puuttumatta kiusaamiseen, vaikka se tapahtuisi kaikkien silmien edessä? Näihin asioihin jaksossa perehdytään Pipsan kanssa.

Oletko sinä todistanut työpaikkakiusaamista työpaikallasi? Laita meille kokemuksiasi aiheesta viestilomakkeella tai somekanavien kautta.

Pysytään kuulolla!

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.