fbpx

1. Parempi maanantai – Anna Kilponen & puhetta työhyvinvoinnista

Tervetuloa kuuntelemaan podcastia Parempi maanantai – podcastia työhyvinvoinnista. Podcastia emännöi Repo Workin perustaja Anna Kilponen. Ensimmäisessä jaksossa kuulet, mitä kaikkea työhyvinvoinnilla tarkoitetaan ja miksi siihen on tärkeää kiinnittää huomiota työpaikoilla.

Työhyvinvoinnin määritelmiä on lukuisia erilaisia. Määritelmään vaikuttaa olennaisesti se, mistä näkökulmasta käsin työhyvinvointia tarkastellaan. Parempi maanantai -podcastissa perehdytään käsittelemään työhyvinvoinnin teemoja erityisesti organisaatioperspektiivistä. Tällöin pohditaan työhyvinvoinnin aihealueita kuten sitoutumista, jaksamista ja työn sovittamista yhteen muiden elämänalueiden kanssa sitä kautta, miten nämä aihepiirit näkyvät työpaikoilla työyhteisötasolla. Keskusteluissa syvennytään pohtimaan, missä määrin työhyvinvoinnin eri teemat ovat työntekijän itsensä vastuulla, ja milloin työnantajalla on tärkeä rooli työhyvinvoinnin mahdollistamisessa ja toteutumisessa.

Esimerkiksi työn merkityksellisyys, työntekijöiden sitoutuneisuus ja työpaikan perhe- ja ikäystävällisyys ovat työhyvinvoinnin keskeisiä teemoja, joita podcastin jaksoissa käsitellään. Myös mahdollisuus työn ja muun elämän yhteensovittamiseen, työntekijöiden kuunteleminen ja osallistaminen ovat aiheita, joihin tulemme jaksoissa perehtymään eri asiantuntijoiden kanssa.

Näkemyksemme mukaan työelämässä tarvitaan enemmän ihmisystävällisyyttä, jossa huomioidaan ihmiset kokonaisvaltaisesti. Ihminen on kokonaisuus, joka ei töihin tullessaan jätä tunteitaan ja henkilökohtaista elämäänsä koskevia ajatuksia narikkaan, eikä tarvitsekaan. Työpaikalla on tietenkin tärkeää keskittyä työn tekemiseen, mutta sen lisäksi työnantajan kannattaa ymmärtää, minkälaisia elämänvaiheita työntekijät elävät, ja millaisia joustavia työkäytäntöjä nämä tarvitsevat. Yritysten ja organisaatioiden tulee toki toteuttaa tarkoitustaan ja tuottaa asiakkailleen lisäarvoa, mutta onneksi monessa organisaatiossa nykyisin ymmärretään, että työntekijät ovat yksi tärkeimmistä sidosryhmistä, joita täytyy myös kuunnella ja joiden tarpeet tulee huomioida.

Kuulemme mieluusti ajatuksiasi, palautetta ja ideoita podcastin tuleviin aiheisiin. Laita meille viestiä tulemaan nettisivujen viestilomakkeen kautta ja esimerkiksi Instagramissa.

Pysytään kuulolla!

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.