fbpx

2. Parempi maanantai: Anna Suomi & työn merkityksellisyys

Kenellä on vastuu työn merkityksellisyydestä, ja miten työnantaja voi tukea työntekijöitä löytämään työstään merkitystä? Mentori Anna Suomi kertoo, kuinka työ voi aiheuttaa vahinkoa hyvinvoinnille silloin, jos se ei ole linjassa oman arvomaailman tai kutsumuksen kanssa.

Mentori ja henkisen hyvinvoinnin valmentaja Anna Suomi on vieraana podcast-jaksossa, jossa puhutaan työn merkityksellisyydestä ja siitä, miksi moni tyytyy tekemään työtä, joka ei tunnu itselle aivan oikealta.

Anna on itse käynyt läpi vaiheikkaan matkan etsiessään omaa paikkaansa työelämässä. Hän on kokeillut monia eri metodeja löytääkseen työn, jossa voi aidosti toteuttaa kutsumustaan ja saada tuntea olevansa täysin oma itsensä. Lopulta konsultin työ yritysvastuun parissa vaihtuikin yrittäjyyteen.

Ennen kuin voi tietää, mistä oma paikka työelämässä löytyy, on tunnettava itsensä. On tärkeää tunnistaa, miten on päätynyt tekemään aikaisempia valintoja työurallaan, ja millaisia asioita toivoo elämältään työn ja muiden elämänalueiden suhteen.

Tutkimusten mukaan työntekijät, jotka tuntevat työnsä merkitykselliseksi, ovat sitoutuneempia työpaikkaansa ja tekevät työtään tehokkaammin verrattuna niihin, jotka eivät löydä työstään yhtä paljon merkitystä. Koettu työn merkityksellisyys vaikuttaa työhyvinvoinnin tasoon positiivisesti. Tutkimuskirjallisuuteen perustuvassa kirjallisuuskatsauksessa on todettu, että työn merkitys on koettavissa silloin, kun työntekijä pystyy työssä toteuttamaan itseään ja saamaan samalla aikaan jotakin hyvää. Kenenkään ei ole mielekästä tehdä työtä, jolla ei ole syvällisempää merkitystä.

Laita meille tulemaan ajatuksiasi työn merkityksellisyydestä viestilomakkeella tai somekanavien kautta. Miten päädyit löytämään itsellesi merkityksellisen työn, vai oletko vielä etsimässä omaa paikkaasi työelämässä?

One Comment

  • My brother recommended I would possibly like this blog.
    He was entirely right. This publish actually made
    my day. You can not consider just how so much time I had spent for this info!
    Thanks!

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.